10 maart 2020

ANWB AutoMaatje

Heb je vervoer nodig?
Neem dan uiterlijk drie dagen van tevoren contact op met Zorg voor elkaar Breda: 076-525 15 15.
Als je niet meer zo mobiel bent, word je wereld snel kleiner. Zo kun je makkelijk in een isolement raken. ‘AutoMaatje’ van de ANWB kan dan een oplossing zijn. Het geeft mensen de mogelijkheid om een actiever leven te leiden.

Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje/vervoer?
Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt? Of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Is er geen redelijk alternatief? Is zelf regelen lastig en kun je geen beroep doen op vervoer met indicatie? AutoMaatje/vervoer richt zich op mensen die geen alternatief hebben. Tegen een kleine onkosten-vergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto.
Het gebruik van AutoMaatje/vervoer is verder geheel gratis.

Gebruik maken van AutoMaatje/vervoer
Heb je vervoer nodig? Neem dan uiterlijk drie dagen van tevoren contact op met Zorg voor elkaar Breda: 076-525 15 15. Waar nodig zoeken wij een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je op het door jou gewenste tijdstip kan rijden.
We bellen je terug als er een chauffeur beschikbaar is en geven de verwachte kosten. De vergoeding is € 0,35 per km, berekend vanaf het huis van de chauffeur. Met een BredaPas is het € 0,20 per km.
Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.
Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger, plus de eventuele parkeerkosten.

AutoMaatje worden?
Rijd je graag auto en ben je sociaal? Heb je regelmatig een paar uurtjes over en wil je graag AutoMaatje worden?
Bel dan met Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 00
Vraag naar Esther van Maanen
Of e-mail: esthervanmaanen@zorgvoorelkaarbreda.nl